Een goede nachtrust en correcte slaaphouding zorgen ervoor dat je de dag fris en vol energie doorkomt. Investeren in een goed bed is dus geen overbodige luxe, als je weet wat jouw lichaam nodig heeft tenminste. Met het gepersonaliseerde advies, de Belgische betaalbare kwaliteit en de eindeloze nazorg van Slaapstudio Dodo, kan je op beide oren slapen. Wij geven je deze 5 slaaptips!

  1. Kies voor een boxspring met veren, uit twee delen. Over je nachtrust hoef je geen compromis te sluiten. Als je met twee slaapt, heb je zo elk je eigen slaapgedeelte en eigen matras, volledig aangepast aan jouw lichaam. Je rekent voor de lengte van het bed best een speling van 15 cm ten opzichte van je eigen lengte. Standaard zijn de bedden 2m lang maar we kunnen ze tot een lengte van 2m20 leveren.
  2. De gemiddelde levensduur van een matras is tussen de 10 en 15 jaar. Regelmatig keren en verluchten is zeker een must. En uiteraard tijdig vervangen. Een nieuwe matras kiezen doe je niet haastig. Met 5 minuten testen in een grote showroom of een beknopte omschrijving bij een online aankoop kom je niet ver. De factoren die bepalend zijn in de keuze van een matras zijn: je slaaphouding, lichaamsbouw, heb je bepaalde pijnklachten, snel warm/koud, slaap je alleen of met twee,… Met deze informatie bepalen we wat voor jou slaaptechnisch de ideale matras is.
  3. Het belang van een passend kussen wordt al te vaak onderschat. Een kussen moet vooral steun bieden aan je nek en niet zozeer aan je hoofd. Rug- en nekklachten, slapeloosheid, hoofdpijn,…kunnen allemaal het gevolg zijn van een doorgezakt kussen. Schaf je dus om de drie jaar een nieuw aan. We raden een ergonomisch kussen uit traagschuim aan, dat de vorm van je lichaam aanneemt en je ondersteunt op de juiste plekken, hoe je ook draait en keert in je slaap. Zeker voor mensen die overdag veel zittend computerwerk verrichten, een goedkope investering waar je veel deugd aan beleeft.
  4. Met het juiste donsdeken en een ventilerende matras, regelt jouw bed de temperatuur zelf. Gedaan met overdadig zweten of bibberend wakker worden. We opteren voor een natuurlijk donsdeken, met een combinatie van dons en veren. Niet alleen voelt dit licht aan, het past zich bovendien perfect aan jouw lichaamstemperatuur aan. Met een katoenen dekbedovertrek errond creëer je een natuurlijke en hygiënische luchtcirculatie en lig je in elk seizoen goed bedekt.
  5. Waar moet je met je oude bed naartoe? Over de levering en plaatsing van je nieuwe bed hoef je geen slaap te laten. Daar zorgen wij voor! Gratis en in het hele land. We nemen je oude bed mee, installeren het nieuwe tot en met het opmaken van je bed met een nieuwe dekbedovertrek. Het enige dat jij moet doen, is er ‘s avonds induiken en je ogen sluiten. Omdat we enkel werken met kwalitatieve, Belgische merken kunnen we altijd een snelle service bieden, van levering tot herstelling. We blijven over jouw nachtrust waken.

We geven al meer dan 40 jaar slaapadvies en vieren het 20-jarig bestaan van Slaapstudio Dodo in Sint-Truiden. Betaalbare kwaliteit en een vlotte nazorg, dat is onze garantie. Kom langs voor een adviesgesprek en wij beloven je een gezonde nachtrust.